Κάθε πότε πρέπει να πηγαίνω στον Οδοντίατρο

Η επίσκεψη στον οδοντίατρο θα πρέπει να γίνεται κάθε 6 μηνες.Αυτός είναι ο γενικός κανόνας.Υπάρχει βέβαια και μια μεριδα του πληθυσμού που χρειαζεται να επισκεπτεται τον οδοντιατρο νωριτερα, αλλα καποια άλλη πιο σπανια (κάθε ένα ή εναμιση χρονο). Αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει  οδοντιατρος μετα την εξεταση σας.

Σε κάθε τακτική-προληπτικη επισκεψη ο οδοντίατρος ενημερώνεται για τυχόν αλλαγές στο ιατρικό ιστορικό του ασθενούς, αλλα και πραγματοποιεί κλινικο ελεγχο του στοματος και του τραχήλου. Αναζητούνται βλάβες στα δόντια, τους περιοδοντικούς ιστούς, καθώς και αλλαγες ή ανωμαλίες στο πρόσωπο, το στόμα ή τον τραχηλο.Ο οδοντίατρος δεν ασχολειται αποκλειστικα με τα δόντια, αλλά ελέγχει υποπτες περιοχές ή μορφώματα που ίσως χρειαστούν περαιτερω αξιολόγηση. Η πρώιμη ανιχνεσευση του καρκίνου του στοματος είναι μείζονος σημασίας και ανηκει αποκλειστικα στις αρμοδιοτητες του οδοντιάτρου.

Σε περιπτωση που διαπιστωθει οδοντικη μικροβιακη πλάκα, τερηδόνα ή κάποια άλλη αλλοίωση, ενημερώνεται ο ασθενής και καταρτίζεται ένα σχεδιο θεραπείας.

Συνεπώς στον οδοντίατρο πηγαίνουμε τακτικά για έναν προληπτικό έλεγχο και όχι μονο όταν μας πονάει ένα δόντι ή μας εχει φυγει ένα σφραγισμα. Η πρόληψη και στην οδοντιατρική είναι καλύτερη από την θεραπεία

COVID-19 : Παρακαλουμε τα ραντεβου χωρις συνοδεια πρός αποφυγη συνωστισμου