Είναι μια ερώτηση που συχνά προκύπτει στους γονείς , ειδικά όταν δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με το στόμα του μωρού τους.
Χρήσιμο θα ήταν να μάθουμε τι είναι ο παιδοδοντίατρος. Ο Παιδοδοντίατρος λοιπόν είναι ο εξειδικευμένος οδοντίατρος που ασχολείται αποκλειστικά με παιδιά, εφήβους και άτομα με ειδικές ανάγκες. Έχει μετεκπαιδευτεί για 3 επιπλέον χρόνια σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Παιδοδοντιατρική, μετά τις βασικές σπουδές της Οδοντιατρικής.
Το στόμα ενός παιδιού έχει συνεχώς αλλαγές όπως η ανάπτυξη των γνάθων , η ανάπτυξη νεογιλής οδοντοφυΐας και η σταδιακή μετάβαση στην μόνιμη. Επιπρόσθετα τα παιδιά αποτελούν μια ξεχωριστή ηλικιακή ομάδα ασθενών λόγω των συμπεριφερικών ιδιαιτερότητων του εκάστοτε αναπτυξιακού σταδίου που βρίσκονται.
Ο Παιδοδοντίατρος έχει την απαραίτητη γνώση ώστε να μπορεί να διαχειριστεί κατάλληλα την συμπεριφορά του μικρού ασθενή, χρησιμοποιεί λεξιλόγιο κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού ή εφήβου ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη συνεργασία με τον μικρό ασθενή και να τον βοηθήσει να εξοικειωθεί με τον χώρο του οδοντιατρείου.
Στόχο έχει να διδάξει σε όλα τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία πως να φροντίζουν τα δόντια τους και το στόμα τους στο σύνολο του για να είναι υγιή σε όλη τους τη ζωή.
Σκοπός του Παιδοδοντιάτρου είναι αφενός να προστατεύσει τα υγιή δόντια του παιδιού και να τα εντάξει σε πρόγραμμα πρόληψης και αφετέρου να θεραπεύσει τα ούλα και τα χαλασμένα δόντια του παιδιού, όποτε αυτό χρειαστεί.
Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι η συμβολή του Παιδοδοντιάτρου στην ενθάρρυνση του παιδιού για πρόληψη και φροντίδα της στοματικής υγείας. Το ζητούμενο είναι να νιώσει το παιδί ασφάλεια και όχι φόβο όταν χρειαστεί την οδοντιατρική φροντίδα. Να ανοιχθεί ο δρόμος για μια υγιή οδοντοφυΐα που θα τον συνοδεύει σε όλη του την ζωή.

Κλείσε ραντεβού

Δευτέρα – Πέμπτη: 09:00 – 21:00

Παρασκευή: 09:00 – 17:00

Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2117006000

COVID-19 : Παρακαλουμε τα ραντεβου χωρις συνοδεια πρός αποφυγη συνωστισμου